FAQ

Is de garantie inbegrepen?

Ja, al onze voertuigen worden geleverd met een wettelijke garantie van minimaal 1 jaar. De details van de garantie kan u lezen in de verkoopovereenkomst van het voertuig. De garantie geldt niet: 

  • bij het uitvoeren van onderhoudsbeurten, afstellingen, het aanspannen en andere voorbereidingen nodig voor een normaal gebruik van het voertuig, noch voor de onderdelen en elementen die normaal worden vervangen bij onderhoudsbeurten zoals voorgeschreven door de constructeur. 
  • bij normale slijtage van het voertuig. 
  • indien de fout te wijten is aan een abnormaal gebruik van het voertuig (als het bijvoorbeeld gebruikt werd in competitieverband of voor rally’s, als taxi of voor de bedeling van de post of spoedzendingen), of aan nalatigheid, of aan een gebrek aan onderhoud of aan een slecht onderhoud door de koper, noch wanneer het voertuig werd verbouwd. De tussenkomst onder garantie van de verkoper hangt af van het gebruik van het voertuig als goede huisvader en van het respecteren van de gebruiksaanwijzing van de autofabrikant.

Is er bijstand inbegrepen?

Nee. De overeenkomst bevat geen bijstand, u moet dus zelf een bijstandsverzekering afsluiten.

Kan ik een proefrit maken voordat ik het voertuig koop?

Uiteraard. Het enige wat u hoeft te doen, is een proefrit vastleggen bij het verkooppunt waar het voertuig is gestald.  Ons team zal u met plezier inlichten over de geschiedenis van het voertuig en u alle nodige details bezorgen. Om te weten waar het voertuig beschikbaar is, kan u de autofiche raadplegen.

Is een overname van mijn oude voertuig mogelijk?

Dat hangt af van het verkooppunt, het type voertuig dat u bezit en uiteraard de staat waarin het zich bevindt. Dat dient u dus te bespreken met uw commerciële gesprekspartner bij Arval AutoSelect.

Hoe moet ik betalen?

U moet het totaalbedrag van het voertuig per bankoverschrijving betalen. Zodra het geld op onze bankrekening staat, bellen wij u op om de levering te plannen.

Hoelang moet ik op mijn nieuwe wagen wachten?

In principe duurt het proces minder dan vier weken vanaf de bestelbevestiging tot de levering van het voertuig.

Hoe neem ik mijn nieuwe wagen in ontvangst?

Het enige wat u hoeft te doen, is een leveringsdatum afspreken met uw commerciële gesprekspartner bij Arval AutoSelect en de wagen vervolgens ophalen bij de opslagplaats of op het verkooppunt.

Kan ik mijn wagen thuis laten leveren?

Dat is helaas niet mogelijk. U moet zelf naar de opslagplaats of het verkooppunt komen.

Moet ik administratieve of andere documenten voorleggen om mijn wagen in ontvangst te nemen?

Ja, u dient de volgende documenten voor te leggen:
  • een geldig identiteitsbewijs 
  • de nummerplaten (de officiële nummerplaat achteraan en de nummerplaat vooraan).  

Wanneer heeft de wagen een technische keuring of onderhoud nodig?

De technische keuring hangt af van de ouderdom van het voertuig. Een voertuig van meer dan 4 jaar oud moet elk jaar naar de technische keuring. Het onderhoud is jaarlijks of volgens de wettelijke voorschriften van de fabrikant.

Heeft het voertuig een volledige onderhoudsgeschiedenis?

Ja, al onze voertuigen worden technisch gekeurd en verkocht met een volledige onderhoudsgeschiedenis, minimaal één jaar garantie en Car-Pass.

Neem nu contact op met ons!

Een vraag?
Wij zijn er voor u.

Hebt u graag meer informatie over een model dat u bevalt? Twijfelt u tussen twee tweedehandswagens? Wilt u graag een proefrit maken? Neem dan zeker contact op met ons. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij uw keuze.